ÇSMMM Odası

Ayşe Eroğlu

ÇSMMM Odası Başkanı

Demokrasimizin, İlk ve En Temel Yapı Taşını Muhtarlık Müessesesi Oluşturmaktadır!

Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Yönetim Kurulu Başkanı'mız Sayın Ayşe Eroğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesajında Eroğlu, "Muhtarlık müessesesi, demokrasimizin ilk ve en temel yapı taşını oluşturmaktadır. 'Devlet Memuru' statüsünde görev yapan muhtarlarımız; 7/24 esasıyla vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, sorunlara çözüm yolları bulan ve yol gösteren bir makamı temsil etme özelliği taşımaktadır. Bilindiği üzere ülkemizde ilk muhtarlık müessesesinin kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829'un yıl dönümü; 2015 yılında Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri oluşturmak amacıyla, 'Muhtarlar Günü' olarak ilan edilmesinin ardından her yıl bu tarih Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu vesileyle, vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Diğer Başkan Mesajları