Oda Başkanimiz Sayin Ayşe Eroğlu, Türmob Tarafindan Ankara'da Düzenlenen Programa Katildi

Oda'mız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ayşe Eroğlu; Türk kadınının 5 Aralık 1934 tarihinde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde "Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı" kazanmasının 89'uncu yıl dönümü anısına, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Merkezi tarafından Ankara'da düzenlenen "Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında Türkiye'de Kadın ve Mesleğimizdeki Rolü" konulu programa moderatör olarak katıldı.

5 Aralık 2023 Salı günü saat 10.30'da başlayan ve TÜRMOB Kongre Salonu'nda düzenlenen programın açılışını, TÜRMOB Genel Sekreteri Sayın Yahya Arıkan gerçekleştirdi. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı'mızın ardından günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterimi sunuldu. Akabinde TÜRMOB Genel Başkanı Sayın Emre Kartaloğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Sayın Nermin Yıldırım Kara, konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldiler.

Saatler 11.00'i gösterirken, "Toplumda Kadının Yeri" konulu 1'inci oturumun moderatörlüğünü yapmak üzere Oda'mız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ayşe Eroğlu ve oturumun değerli konuşmacıları, kendilerine ayrılan yerleri almak üzere anons edildiler. Eroğlu, yaptığı kısa açılış konuşmasının ardından sözü, "Küresel Dünyada Kadın Kimliği" başlıklı sunumunu yapmak üzere Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu (IFAC) Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ayşe Arıak Tunaboylu'ya bıraktı. Tunaboylu'nun ardından TÜRMOB Etik Kurulu Başkanı Sayın Cemile Kuzu "Ülkemizde Kadın Olmak" başlıklı sunumu, Antalya SMMM Oda Başkan Yardımcısı Sayın Yasemin Barlas ise "Günümüzde İş Kadını Olmak" başlıklı sunumu gerçekleştirdiler.

1'inci oturum, TÜRMOB Genel Saymanı Prof Dr. Cemal İbiş'in yaptığı anlamlı konuşma ve Oda'mız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ayşe Eroğlu başta olmak üzere konuşmacılar adına TÜRMOB tarafından yapılan fidan bağışı sertifikalarının ve teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.

Türk kadınının "Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı" kazanmasının 89'uncu yıl dönümü anısına, TÜRMOB Genel Merkezi tarafından düzenlenen "Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında Türkiye'de Kadın ve Mesleğimizdeki Rolü" konulu program, öğleden sonra gerçekleştirilen iki farklı oturum ile devam etti.