Mardin, Hasankeyf, Diyarbakir Kültür Turu Sona Erdi

Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Sosyal Etkinlik Komitesi tarafından düzenlenen ve üç gün süren ''Mardin, Hasankeyf, Diyarbakır Kültür Turu'' sona erdi. 39 kişilik kafileyle Güneydoğu Anadolu'ya adeta çıkarma yapan Çorlu SMMM Odası, yoğun iş temposunun stresini düzenlenen kültür turuyla attı.

Çorlu SMMM Odası Sosyal Etkinlik Komitesi tarafından düzenlenen ''Mardin, Hasankeyf, Diyarbakır Kültür Turu'' sona erdi. Üç gün süren tur programı kapsamında 02 Aralık 2022 Cuma günü saat 04.00'da yola çıkan 39 kişilik kafile, 04 Aralık 2022 Pazar günü Çorlu'ya geri döndü. Kafilenin gerek İstanbul'dan Diyarbakır'a gerekse Diyarbakır'dan İstanbul'a transferi uçakla sağlandı.

Çorlu SMMM Odası kafilesi, ilk gün programı kapsamında; Diyarbakır Ulu Cami, Diyarbakır Kalesi, Keçi Burcu, 10 Gözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri, 130 yıllık Cemil Paşa Konağı, Sülüklü Han, Mardin Kapı, Yeni Kapı, Zerzevan Kalesi, Eski Mardin, Latifiye Cami, Ulu Cami, Revaklı Çarşı, Bakırcılar Çarşısı, Şatana Ailesi Evi, Şehidiye Cami, Tarihi Evler, Abbaralar ve Eski Hükümet Konağı'nı ziyaret etti.

İkinci gün programı kapsamındaki tur rotasında; Kasimiye Medresesi, Dara Antik Kenti, Su Sarnıçları, Tarihi Taş Ocağı ve Mezarlığı, Beyaz Su Mesire Alanı, Kafro Süryani Köyü, Midyat, Haberli Süryani Köyü (Basibrin) ve Mağara Ezidi Köyü (Kiwex) yer aldı.

Gezinin son gününde ise; Mor Gabriel Manastırı (Deyrulumur), Midyat Telkari Çarşısı, Hasankeyf, Zeynel Bey Türbesi, Sultan Süleyman Cami Minaresi, İmam Abdullah Zaviyesi, Batman ve Malabadi Köprüsü ziyaretleri gerçekleştirildi. Akabinde, Çorlu'ya dönüş yolculuğu başladı.