Odamizda Verilen Eğitim Seminerleri, Tüm Hiziyla Devam Ediyor!

Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası'nda organize edilen ve yoğun ilgi gören yüz yüze eğitimler, tüm hızıyla devam ediyor. ''2022 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Özellik Arz Eden Hususlar'' ana başlığı altında düzenlenen bilgilendirme semineri, Çorlu SMMM Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören ve yaklaşık olarak 2 saat süren eğitim seminerinde, alt başlıklar kapsamında yer alan konular tek tek masaya yatırıldı.

Seminerin açılış konuşmasını, Oda'mız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ayşe Eroğlu gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmaya, konferans salonunda hazır bulunan yaklaşık 70 kişilik katılımcı grubunu selamlayarak başlayan Eroğlu, ''Değerli Başkanlarım, değerli meslektaşlarım! ''2022 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Özellik Arz Eden Hususlar'' ana başlığı altında düzenlemiş olduğumuz eğitime, hepiniz hoş geldiniz! Yönetim Kurulu'm adına, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

2023 yılının ilk 3 aylık periodu, maalesef ki olumlu izlenimlere sahip olacağımız olayları beraberinde getirmedi. 06 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilimiz başta olmak üzere tüm ülkemizi büyük bir üzüntüye sevk eden Kahramanmaraş merkezli depremin derin izlerini, halen yüreklerimizde taşımaktayız. Birbiri ardına meydana gelen iki farklı afet nedeniyle hayatını kaybeden meslek mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, sevdiklerinin yokluğuna alışmakta zorluk çeken tüm yöre halkına başsağlığı ve sabır temennilerimizi bir kez daha iletiyoruz.

Bu süreçte Çorlu SMMM Odası olarak topladığımız ayni ve nakdi yardımları, Belediyemiz aracılığıyla afet bölgesine ulaştırmış bulunmaktayız. Gerçekleştirmiş olduğumuz yardım çalışmalarına destek veren Oda Mensupları'mıza, en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca üst birliğimiz TÜRMOB'un idaresinde gerçekleştirilen ve yine mali müşavirlerin desteği ile temin edilen toplam 29 milyon TL'lik ayni yardım malzemesi, 58 tır ve 5 kamyondan oluşan bir konvoy ile bölgeye ulaştırılmıştır. Göstermiş oldukları duyarlılık dolayısıyla TÜRMOB Yönetim Kurulu'na da teşekkürü bir borç biliriz.

Yaşanan felaket sonrasında Çorlu SMMM Odası olarak, sorumluluklarımızı aynı ciddiyet ve hassasiyet ile yerine getirmeye devam ediyoruz. Oldukça yoğun geçen Mart ayının ardından, yine yoğun geçecek yeni bir aya giriyoruz. Nisan ayında vereceğimiz 'Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Özellik Arz Eden Hususlar'' ana başlığı altında düzenlemiş olduğumuz bu eğitimde bizleri yalnız bırakmayan Sabiha Hanım'a, sunmuş olduğu katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyor ve hepimiz için verimli bir eğitim olmasını diliyorum.' dedi. Konuşmasının akabinde Eroğlu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) Yeterlilik Sınavı'nda başarı gösteren Sayın Mehmet Eroğlu'na, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı'nı da takdim etti.

Yönetim Kurulu Başkanı'mız Sayın Ayşe Eroğlu'nun ardından kürsüye, İSMMMO Eğitmeni ve SMMM Sayın Sabiha Turgut Genç davet edildi. Katılımcılara hitaben kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Genç, akabinde eğitim seminerinin sunumunu gerçekleştirdi. ''Kurum Kazancının Tespiti ve İlaveler'', Zarar Dahi Olsa İndirilecek İstisna ve İndirimler'', ''Kazancın Bulunması Halinde İndirilecek İstisna ve İndirimler'', ''Vergi Bildirimi'', ''2022 Yılı Matrah Artırımı'' ve ''Ek Vergi Yükümlülükleri'' başlıkları altında hazırlanan sunum, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Konulara ilişkin anlık soruların anında cevaplandığı eğitim semineri, saat 12.30'da son buldu.