''ege'nin İncileri'' Kültür Gezisi, Yoğun Tempoda Çalişan Oda Üyeleri İçin Kisa Bir Mola Oldu

Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Sosyal Etkinlik Komitesi tarafından düzenlenen iki günlük ''Ege'nin İncileri'' Kültür Gezisi tamamlandı. Ege'nin eşsiz doğa manzarası eşliğinde gerçekleştirilen gezi programı kapsamında Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Sığacık, İzmir, Kemeraltı, Ayvalık, Şeytan Sofrası ve Cunda Adası ziyaret edildi.

06 Ekim 2023 Cuma günü saat 23.30'da Çorlu'dan hareket eden 27 kişilik gezi kafilesi, Osmangazi Köprüsü üzerinden İzmir'e doğru yola çıktı.

07 Ekim 2023 Cumartesi sabahının ilk durağı, Çeşme oldu. Keyifli ve heyacanlı bir sohbetin hüküm sürdüğü kahvaltının ardından İzmir'in en popüler yeri olan Çeşme'de, Çeşme Kalesi ve Çeşme Kervansarayı ziyaret edildi. Rehber eşliğinde gerçekleştirilen çevre gezisi ve fotoğraf çekimi için ayrılan serbest zamanın akabinde yarımadanın diğer bir yerleşim alanı olan Alaçatı'ya geçildi. Arnavut kaldırımları, rengârenk sokakları ve taş evleriyle inanılmaz bir görsel şölen sunan Alaçatı'da, her yıl Nisan ayında düzenlenen Ot Festivali'ni de anımsatan yöresel ürünler ve rüzgârgülleri oldukça büyük ilgi çekti. Alaçatı sokaklarında verilen serbest zamanın ardından Seferihisar'a doğru yola çıkıldı. Seferihisar merkezinin panoromik görüntüsünün güzelliği hafızalarda hüküm sürerken Sığacık'a geçildi. Sığacık'ta, Osmanlı Kalesi kalıntıları ve otantikliğini kaybetmemiş olan sokaklar ziyaret edildi. Verilen serbest zamanın akabinde ilk günün yorgunluğunu atmak üzere İzmir merkezdeki otele geçildi.

08 Ekim 2023 Pazar sabahı yapılan keyifli kahvaltının ardından deniz kokusunun buram buram sardığı İzmir sokakları gezildi. Konak Meydanı, Tarihi Saat Kulesi, Kemeraltı Çarşısı ve 1907?de yapılan Tarihi Asansör, kısa molaların verildiği duraklar oldu. Alsancak kordonda verilen serbest zamanın akabinde Ayvalık'a doğru yola çıkıldı. Zeytin ağaçlarının gölgesinde gerçekleşen yolculuğun ilk varış noktası Şeytan Sofrası oldu. Ardından Cunda (Alibey) Adası'na geçildi. Cunda Adası'nın değişik medeniyetlerin ve yaşamların izlerini taşıyan sokaklarındaki gezinin ardından Çanakkale üzerinden Çorlu'ya dönüş yolculuğu başladı. 27 kişilik kafile, saat 23.00 sularında Çorlu'ya dönüş yaptı.

Konuya ilişkin kısa bir açıklamada bulunan Çorlu SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı'mız Sayın Ayşe Eroğlu, ''Mesleğimizin yaşamış olduğu yoğun tempoya biraz olsun ara vermek, Oda üyelerimizle daha fazla kaynaşmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla düzenlediğimiz ''Ege'nin İncileri''  Kültür Gezisi sona erdi. Mükelleflerimize daha kaliteli hizmet vermek, Oda'mız adına daha etkin projeleri hayata geçirmek ve mesleki motivasyonumuzu maksimumda tutmak adına, çalışmak kadar oldukça huzurlu anların yaşandığı kültür turlarının da önemine inanıyoruz. İki günlük tur programımız, bir hayli keyifli ve bir o kadar da güzel paylaşımların yaşanmasına vesile oldu. Bundan sonraki süreçte de Çorlu SMMM Odası olarak bu tarz kültür turlarını düzenlemeye devam edeceğimizin müjdesini verirken, katılım sağlayan tüm üyelerimize teşekkürlerimi sunarım.'' dedi.