Çorlu'muzda, Ne Angus Çiftliği Ne De Angus Kokusu İstemiyoruz!

Oda'mız Yönetim Kurulu Saymanı Sayın Yadigâr Gülşen ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Erdal Bilmem, Çorlu'nun kırsal mahallelerinden biri olan Şahbaz Mahallesi'nde kurulmak istenen angus çiftliğine ilişkin düzenlenen ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından organize edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılımı Toplantısı'na iştirak ettiler.

Şahbaz Mahallesi'ndeki mahalle kahvehanesinde düzenlenen ve Çorlu'muzun geleceği açısından büyük önem taşıyan toplantıya; Çorlu Belediyesi, Çorlu Kent Konseyi, Tekirdağ Barosu, Çorlu SMMM Odası, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Çorlu Belediye Meclisi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Başkanlığı, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanlığı, Çorlu Esnaf Girişim Derneği (ÇEGİD), Trakya Platformu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldılar.

Hatırlanacağı üzere 8 yıl önce kurulan angus çiftliği, yaydığı koku ile çevredeki yerleşim alanlarını yaşanmaz hale getirmiştir. 8 yıl sonra bugün ''angus sorunu'' ne yazık ki tekrar gündeme gelmiştir. 180 bin metrekarelik açık ve kapalı barınak alanlarından oluşan ve yıllardır boş duran dev tesisin kiralama yoluyla tekrar işletilmeye başlanması ile birlikte 148 bin 500 kg/gün büyükbaş gübresi, 56 bin 250 kg/gün küçükbaş gübresi üreteceği öngörülmektedir. Daha önce birçok defa bu tür dev hayvan depolarından çevreye verilen zararı yaşamış bir kent olan Çorlu'da, ne böyle bir zarara ne de bu hayvan çiftliğinin sebep olacağı kötü kokuya tahammülümüz yoktur!

Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Yönetim Kurulu Üyeleri olarak çevremize ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor, Çorlu'muzda ne angus çiftliği ne de angus kokusu istemediğimizi bir kez daha yineliyor ve bu konunun yakın takipçisi olacağımızı açık bir şekilde ifade ediyoruz.