E-Dönüşüme Girişte Oda'mız Hizmetleri Konulu Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

Çorlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası ev sahipliğinde ve ''E-Dönüşüme Girişte Oda'mız Hizmetleri'' ana başlığı altında düzenlenen eğitim semineri, 14 Haziran 2023 Çarşamba günü saat 13.00'da gerçekleştirildi. Çorlu SMMM Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde, yaklaşık 30 Oda Üyesi Hazır bulundu.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edilen Çorlu SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı'mız Sayın Ayşe Eroğlu, ''Kıymetli üstatlarım, değerli meslektaşlarım ve sevgili konuklarımız! Öncelikle hepinize, 'Hoş Geldiniz' demek istiyorum. Bugün, oldukça yoğun bir eğitim programıyla karşınızdayız. Açılış konuşmama geçmeden önce, 13 Haziran 1989 tarih ve 20194 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren meslek yasamızın 34'üncü yıl dönümünü kutluyor, kanun tasarısının yasalaşmasında ve mesleğimizin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere, gönülden şükranlarımızı sunuyoruz.

13 Haziran tarihi, yönetim kurulu üyeleri'miz açısından, farklı bir anlam ve ayrı bir önem daha arz ediyor. Çünkü tam da bugün, oda yönetimine seçilmemizin ve devir teslim töreninin gerçekleşmesinin üzerinden bir yıl geçti. Bu vesileyle bir yıl içerisinde gerçekleştirmiş oldukları çalışmalarla Oda'mıza katkı sunan tüm yol arkadaşlarıma, huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Bildiğiniz üzere 2023 yılı, ülkemiz açısından birçok olumsuz olayla başladı. Yaşanan deprem felaketi, ekonomik dar boğaz ve sosyal patlamalar, maalesef ki hepimizi derinden etkiledi. Yaşadığımız tüm bu olumsuzluklara rağmen, mesleğimizi ileri götürmek adına yürüttüğümüz çalışmalarımıza, özverili bir şekilde devam ediyoruz. İşte bu yüzden camiamıza olumlu katkılar sunacağına inandığımız mesleki eğitimlerimizi de sürdüreceğiz.

Bugünkü ilk eğitimimiz, 'E-Dönüşüme Girişte Oda'mız Hizmetleri'; ikinci eğitimimiz, 'Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitim Programı'; üçüncü ve son eğitimimiz de '7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu' hakkında olacak. Bu bilgileri bizlere aktaracak olan değerli eğitmenlerimiz; E-Dönüşüm Uzmanı Sayın Mahmut Danabaş'a, Sürgem Eğitmeni YMM Sayın Sinan Dündar'a, Bağımsız Denetçiler YMM Sayın Kadir Erkeçoğlu ve YMM Sayın İbrahim Akbayrak'a şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitimlerimizin verimli geçmesini temenni ederken, hepinize en derin saygılarımı sunuyorum.? dedi.

Seminerin sunuculuğunu üstlenen Yönetim Kurulu Sekreteri'miz Sayın Burcu Bayındır ise, ''Kıymetli üstatlarım, değerli meslektaşlarım ve sevgili konuklarımız! Oda'mız ev sahipliğinde düzenlenen ve 'E-Dönüşüme Girişte Oda'mız Hizmetleri' konulu bilgilendirme seminerimize, hepiniz hoş geldiniz! Hızlı bir teknolojik gelişim ve elektronik dönüşüm yaşadığımız bir dönemde, gerçekleştirmekte olduğumuz bilgilendirme seminerimizin, Oda Üyeleri'mize fayda sağlayacağı inancındayız. Bugün, mesleki eğitimimiz ve gelişimimiz açısından oldukça yoğun bir tempoda geçecek. Bu sebeple sözü fazla uzatmadan; E-Dönüşüm Uzmanı Sayın Mahmut Danabaş'ı, sunumunu yapmak üzere huzurlarınıza davet ediyorum.'' diye konuştu.

Bayındır'ın davetinin ardından 'E-Dönüşüme Girişte Oda'mızın Hizmetleri', 'E-Fatura ve E-Defter İşlemleri' ve 'Mükellef ve Mali Müşavir Çözümleri' alt konu başlıklarının incelendiği eğitim seminerine geçildi. Oda Üyeleri'mizden gelen soruların da tek tek yanıtlandığı seminerin sunumunu gerçekleştiren E-Dönüşüm Uzmanı Sayın Mahmut Danabaş'a, Turcocity Bilgisayar Elektronik İletişim ve Teknik Mrk. Tic. Ltd. Şti. Genel Koordinatörü Semih Tosun da eşlik etti.

Seminer sonrasında bir süreliğine başkanlık makamında ağırlanan Danabaş ve Tosun, Oda Başkanı'mız Sayın Ayşe Eroğlu ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.